Качествен винтоверт – някои факти, които ще ви удивят

Качествен винтоверт

Избор на качествен винтоверт – с тази задача не се справят и редица експерти

Акумулаторният винтоверт е инструмент, който е широко необходим и използван в днешно време. Той се употребява най-вече с цел завиване и отвиване на винтове или пък пробиване на дупки в определена повърхност. Възможно е качествен винтовертда ви трябва както в ежедневната работа (ако сте дърводелец например), така и за извършване на някои значително по-прости задачи у дома, като поставяне на картини, монтиране на рафтове и т.н. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за отделните видове винтоверт, както и за критериите за избор на най-подходящия продукт от тази категория. В допълнение, ще научите защо пазаруването на качествен винтовертот Etools.bg е възможно най-изгодната сделка за вас.

Видове винтоверти

Акумулаторен качествен винтоверт– акумулаторният качествен винтоверте най-популярният тип качествен винтовертв днешно време. Причините за това се крият в редицата преимущества, които той носи на потребителя. Поради факта, че се захранва с батерия, няма никакви пространствени ограничения във връзка с използването на акумулаторния винтоверт. В допълнение, тези артикули са доста леки и удобни за носене и работа. Използват се за професионални нужди, както и в дома. Те гарантират на потребителя максимално качествен и ефективен работен процес, водещ в крайна сметка до по-бързо постигнати резултати.

Качествен винтоверт с кабел – употребата на качествен винтовертс кабел е концентрирана главно във вътрешни пространства, поради факта, че самият кабел ограничава разстоянията, на които е възможно да се работи. Главно преимущество е по-ниската цена в сравнение с тази на акумулаторния винтоверт. За да компенсират ограниченията на кабела, някои потребители залагат на качествен винтовертс по-дълъг кабел (до 6 метра), което предоставя малко повече свобода при

Ударен качествен винтоверт– особеното при него е, че е предназначен основно за професионална работа. Ударният качествен винтовертняма регулация за въртящия момент, но за сметка на това има значително по-голям максимален въртящ момент, стигащ до нива около 900 Nm. Благодарение на ударния качествен винтовертотвиването и завиването на по-големи и дълги винтове става още по-бърз и лесен процес. Това се постига чрез специалният ударен механизъм, придаващ странични удари, наречен още тангенциален удар. Не бива да се бърка с „Ударния режим“ при стандартния акумулаторен винтоверт, който наподобява този на бормашината (с движение напред назад), даващ възможност на винтоверта да пробива малки отвори в тухла и бетон.

Качествен винтоверт – критерии за избор

Качествен винтоверт2 Освен вида на винтоверта, има и още няколко критерия, на които потребителите обръщат внимание, когато търсят подобен артикул за домашни или професионални цели. Въпросните критерии са свързани с батериите на винтоверта, неговата скорост (или скорости) на работа, както и някои допълнителни функции и екстри. Ето какво трябва да знаете за всеки един от споменатите критерии:

Батерии – батериите играят огромна роля при избора на конкретен артикул от категория „Винтоверт“. На първо място се гледа броят на батериите. Съвсем естествено качествен винтовертс две батерии е доста по-удобен и позволява да се работи по-дълго време, преди да се наложи ново зареждане. В тази връзка от значение е и капацитетът на самата батерия, като тези с по-големи капацитети са за предпочитане. Зaхранването (или волтажа) на една батерия пък зависи от броя на клетките в батерийния пакет. Една клетка е равна на 3,6 V, така че с толкова се увеличава общият волтаж при всяка следваща добавена такава. (3×3,6V = 10.8V; 4×3,6V = 14.4V).

Специфични фунции на винтоверти

Електронна защита на мотора – това е една от допълнителните функции (или екстри), които притежава качественият акумулаторен винтоверт. За какво служи електронната защита на мотора? Основната й функция е да предпазва мотора на акумулаторния качествен винтовертот претоварване в процеса на работа. Благодарение на електронната защита на мотора се осигурява запазване на отличното състояние на уреда и по-дългата му експлоатация във времето.

Скорост – скоростта на работа на винтоверта се определя от броя на оборотите в минута. Един по-усъвършенстван качествен винтовертпредоставя възможност за превключване на две различни скорости, в зависимост от конкретната задача или цел. Обикновено първата скорост на такъв качествен винтовертсе използва за по-големи и съответно трудни за завинтване винтове. От друга страна, втората скорост е предназначена за по-малки винтове. При нея се постига висок брой обороти в минута и съответно бързо и лесно завиване на въпросните винтчета.

Качествен винтоверт за професионални цели

Качествен винтоверт3 Ако ви е нужен качествен винтовертза професионални цели, неговите характеристики, качество и прецизност при работа са дори още по-важни. По принцип винтовертът, предназначен за използване в професионални ремонтни процеси, се различава от тези, които се употребяват за домашни цели по отношение на няколко главни точки. Неговият волтаж например започва от 18 V и нагоре. Капацитетът на батерията пък трябва да бъде не по-малък от 4 или 5 часа, за да може да протича нормално работният процес, без да се налага прекъсването му за ново зареждане.

Те могат да бъдат електрически или акумулаторни или да се използват за различна по-специфична работа – поставяне на гипсокартон или отвиване и завиване на гайки. Нека разгледаме какво можете да откриете при нас.

Акумулаторни винтоверти – те са компактни, леки, удобни за работа, с малки батерии – около 1,5 Аh. Заместител са на механичните отвертки. Приложими са при леки, козметични поправки;

Акумулаторни винтоверти – отново лек и удобен ръчен инструмент, по-прецизен от отвертката, заради скоростта на въртене, която развива. Капацитетът на батерията е значително по-голям в сравнение с този на акумулаторните отвертки. Друго, което ги отличава от тях е, че акумулаторният качествен винтоверте способен да завива винтове в мека дървесина. Можете да го използвате за сглобяване на мебели или Ваши лични проекти. Удобни са, защото могат да бъдат използвани на места без електрическо захранване – вили и други. Не са подходящи, когато Ви е необходим инструмент за твърде продължителна работа, понеже ще трябва да сваляте батерията и да я зареждате или да се снабдите с повече от една;

Електрически качествен винтоверт

Електрически качествен винтоверт – възможно е да бъде с малко по-голямо тегло от акумулаторния. Електрическите са по-мощни и могат да бъдат използвани за пробиване не само на мек материал като дървото, но и на стомана – консултирайте се за какво е подходящ избрания от Вас инструмент. Друго предимство е, че може да бъде използван за продължителна работа, понеже няма батерия, която да Ви възпрепятства. Е, едновременно с това не можете да го използвате на места без електричество;

За гипсокартон – малко по-специфичен инструмент. Той е за сухо строителство и е проектиран да работи при високи скорости, а не с голям въртящ момент, както ударните например. При тях се избира предварително каква да бъде дълбочината на проникване. При някои по-функционални модели, има възможност за настройка на въртящия момент за случаи, в които се завиват винтове в материал с неравномерна плътност.

Акумулаторни гайковерти – това са едни от най-мощните ръчни инструменти. Акумулаторният ударен гаечен инструмент е електроинструмент, използван за разхлабване или затягане на гайки, големи болтове и замръзнали или ръждясали крепежни елементи. Те осигуряват много висок въртящ момент, който обикновеният качествен винтовертне може да осигури. Ударните гайковерти постигат това чрез механизъм за вътрешен удар, който предава кинетична енергия върху изходния вал. При някои инструменти максималният въртящ момент достига 950 Nm.

Как да изберем винтоверт

Избор направете спрямо това на какви места ще работите с него и дали няма да го използвате за конкретен материал.

И съвсем не на второ място – съобразете характеристиките, които са Ви необходими.

При всички винтоверти имате:

Обороти на празен ход;

Максимален въртящ момент;

Тегло.

При акумулаторните инструменти проверете:

Напрежение на акумулатора;

Капацитет на батерията.

Разбира се много хора предпочитат конкретна марка, от която са доволни или отговаря на предвидения бюджет. При нас ще откриете – DeWalt, Bosch, Makita, Villager, Einhell, Rider, Worx и други.