Косачки за трева цена за градинари

Косачки за трева – всички възможни видове за начинаещи и напреднали

Косачки за трева – електрически тримери, бензинови тримери, електричeска косачка количка, бензинови косачки , ножици за трева, храсторези. Когато става въпрос за добре поддържана тревна полянка пред дома или почистване на големи тревни площи има богат избор на машини за лесната им обработка.

Видеове косачки за трева – електрически тримери

За почистване и оформяне на малки тревни площи в близост до електричество чудесен избор са електрическите тримери.  Подходящи за косене на трева по краищата на малки затревени площи и на други недостъпни за косачката места – около дървета, пътеки и други предмети. Това са леки машини тежащи в границите 1.5 – 2.5кг и мощност 200-600W. Работят с найлонова корда и глава с дебелина от 1.6мм до 3.3мм. Тя може да бъде с кръгло, квадратно или петоъгълно напречно сечение. Кордата е навита в режещата глава, от която се подават два диаметрално разположени края. При удар на кордата в твърд предмет, тя се къса, защото е гъвкава и не се чупи, както би станало със стоманен нож. След това в зависимост от конструкцията на главата се изтегля ново парче корда – на ръка или автоматично, и косенето продължава.

Бензиновите тримери или моторни коси са с доста по-ширикоспектърно приложение косачки за трева с възможности за косене както на култивирана градинска трева, така и на диворастящи треви и бурени. В първия случай работи предимно с найлонова корда с размер 2.4мм, а във втория – с трилистен стоманен нож. За тръстика и подобна на нея растителност, тръни и храсти подходящ инструмент освен стоманените ножове са също и циркулярни дискове с остри зъби. Задвижването на режещия инструмент става с твърд вал, който може да поема по-голямо, включително ударно, натоварване, а не с гъвкаво жило, както е при типичните тримери, пригодени само за косене на градинска трева с крехки стъбла. Практично решение е възможността прътът, съставен от две части, да може да се разглобява, при което косата вече става по-удобна за пренасяне. Двигателят е едноцилинров, двутактов и развива мощност 1.0 – 1.5 kW.

За обработка на по-големи, равнинни тревни площи 500 m² – 1200 m² се използват машини с универсални възможности за косене наречени косачки количка.

Електрическите косачки тип количка

Електрическите косачки количка със своите предимства заемат водещо място сред любителя градинар. Предимствата на този вид машини са добре известни в сравнение с бензиновите: по-леки, по-тихи, не отделят вредни газове, нивото на вибрации е по-ниско, по-малки са разходите за покупка и експлоатация на машината, обслужването е многократно по-лесно. Известни са и ограниченията – необходимостта от наличие на достъпно електрозахранване, неудобството, което повече или по-малко причинява влачещият се след машината кабел, относително по-малката мощност на електродвигателя, поради което машините с различно захранване от една и съща серия се различават и по сумарната площ, за чиято обработка са подходящи.

Косенето с количките косачки без значение от захранването е чисто, а окосена тревна площ равна. Въздушният поток при косене увлича и пренася почти без остатък отрязаните тревни стъбла в кош, а след машината остава чиста повърхност. Всичките модели са с регулиране на височината на косене в граници 20 – 70мм.

Косачки за трева – електрически тримери на ниски цени

Можете да разгледате в категорията „Косачки“ – предлаганите от нас за поддържане на домашната градина редица модели задвижвани с бензинов двигател или електродвигател машини за тревни площи – тримери, косачки, оформяне на декоративни храсти и жив плет – ножици за трева, храсторези на познати марки с доказано качество и ниски цени – Raider, RTR, Einhell, Skil, Bosch, Grasko.