Мистрии София е инструмент на масоните и зидарите

Мистрии София

Мистрии София е инструмент на масоните и зидарите

Мистрии София е зидарски инструмент, с който се гребе, размазва и подравнява хоросан, цимент и други строителни материали. Тези инструменти могат да бъдат най-различни видове – подравняващи, изглаждащи, назъбени, за ъгли, заострени, с гребен и др. Формата им обаче винаги наподобява лопатка, като активната работна част принципно е метална, а дръжката обикновено е дървена или пластмасова и се намира на по-високо ниво от другия съставен елемент

Мистрии София е полезен инструмент при ремонтни дейности в дома, а също и за професионална употреба от строители, зидари, бояджии и т.н. В онлайн магазин Маркита ще откриете голямо разнообразие от мистрии, подходящи за шпакловка, мазилка и фигуриране.

Ние предлагаме качествени мистрии, изработени от устойчиви материали, които гарантират тяхната здравина и дълготрайност. Имате възможност да избирате измежду модели с различни форми и размери, за да откриете подходящите за вашите нужди. Разгледайте нашите атрактивни предложения и направете своя избор. Всички продукти от нашия каталог може да поръчате онлайн – лесно и с бърза доставка!

Мистрии София по традиция е в „тройна комбина” с маламашката и шпаклата. Тези инструменти се използват за нанасяне и разпределяне на различни състави по подове, стени и тавани. Освен това с тях се изглаждат фуги и големи неравности. Работната метална пластина може да има различни форми (трапецовидна, заоблена, триъгълна) и различни ръбове – равни и назъбени. Дръжката може да е извита и омекотена за по-голямо удобство при работа.

Активната част обикновено е изработена от висококачествена стомана, за да издържа тежестта на строителния материал, с който се работи. Изглаждащите маламашки с равни ръбове служат за изравняване на строителни смеси. Едни от най-популярните разновидности на мистриите са изглаждащите модели и моделите за вътрешни и външни ъгли. При полагането на гранитогрес, фаянс и теракота по тънкослойния метод лепилният разтвор се изтегля с гладка Мистрии София и след това се набраздява с назъбена маламашка.

Избор на Мистрии София

Най-разпространените мистрии у нас са основно два вида: Мистрии София със заоблен връх и „рязана” Мистрии София, при която върхът е скосен. По-старият и традиционен модел е заоблената Мистрии София, която варира в различни размери. Използва се за нанасяне на хоросан, вар, варо-циментови разтвори и т.н., както и за редица други дейности, свързани с почистване, изгребване, разбъркване и заглаждане на всякакви строителни разтвори. С навлизането на иновационните строителни шпакловки и мазилки популярност придобиха и „рязаните” мистрии, които позволяват още по-прецизна работа.

Най-важното качество на Мистрии София е здравината. Добрата Мистрии София трябва да има удобна дръжка, здраво закрепена за металната пластина, която на свой ред трябва да притежава определена твърдост и износоустойчивост.

По принцип мистриите със заоблен връх се използват за по-груби зидаро-мазачески работи, докато „рязаните” са за по-фините довършителни дейности.

Кои са най-добрите мистрии

Ние ви предлагаме мистрии и от двата основни вида- със заоблен връх и „рязана”. Разнообразие ще намерите и в размерите на моделите. Активната работна част на всички мистрии е изработена от висококачествена неръждаема стомана, а дръжките са пластмасови. „Заварката” между двата основни елемента е изпълнена изключително надеждно, което гарантира пълен комфорт при употребата на зидарските инструменти.

Разполагаме с цяла серия от марката TOOLS, провокираща потребителския интерес с факта, че мистриите са с покритие от INOX, което повишава качеството им на работа и дълготрайността им. Редом с това и дизайнът на инструмента изглежда по-естетически.

В тази група сме се доверили и на производителите от TOPMASTER, чиито продукти през последните години се наложиха активно на пазара благодарение на комбинацията между високо качество и достъпни цени.