Направи си сам сауна – блок къща

Руска сауна

Сауна на двора в руски стил

Изградете своя собствена сауна това не е толкова сложен проект. Късче Русия в собствената ви градина – с тази отличителна сауна от дървени трупи ще се потите изключително комфортно през зимата. Това е сауна, представляваща самостоятелна постройка, разположена във вашата градина. Със сауна в собствената си градина можете да се насладите на релаксиращи часове.Сауна на двора

Банята е класическа руска сауна, в която става наистина горещо, въпреки лютия сибирски студ навън. Сауната в дървената хижа, която се захранва от каменна печка или печка на дърва, изпотява обилно при температура до 100 градуса по Целзий. Сауна, направена от дървени трупи се основава на тази традиция и е изградена във впечатляващ вид от дървени трупи. За уплътняване между дървените дъски с дебелина 18 см е положена овча вълна, а покривът е изолиран с минерална вата.

Изградете своя собствена сауна в дървена кабина

Сауната от дървени трупи изглежда добре във всяка градина. И не всички сауни и градински къщички трябва да изглеждат еднакво – това определя автора или екипът монтиращ дървената сауна. Производителите на дървени къщи сауни залагат на необичаен външен вид и високо качество на изработката. Конструкциите от масивна дървесина се изработват по поръчка и се доставят като комплект до вратата ви.

Здравословен живот с домашната сауна

Покупка на сауна – на какво да обърнете внимание? Посещението на сауна е традиция от векове. Ползите за здравето са неизброими. Но как се сглобява дървената барака? Подробности можете да откриете в галерията със снимки на интернет или в краткото ръководство на производителя.

Основни стъпки при изграждане на сауната

  1. Изберете подходящо място за сауната и изкопайте яма.
  2. След като ямата е изравнена, покрийте я с градински геотекстил и я запълнете с чакъл.
  3. На равни интервали използвайте бетонни плочи като опорни точки. Поставете първата дъска.
  4. Сега поставете още дъски и трупи. Винаги поставяйте слой овча вълна между две дъски като уплътнение.
  5. Сега нанесете топлоустойчива пароизолация от вътрешната страна на покрива.
  6. След това може да се изолира отвън и да се монтира покривът.
  7. След това изрежете вентилационен отвор и поставете дъските на пода. Практически съвет: Не забравяйте да прекарате кабела за електрозахранване под дъските на пода.
  8. Сега положете керемидите.
  9. Накрая, но не на последно място, са монтират пейките и вратата.

Практически съвет: Както при всички по-големи строителни проекти в градината, така и тук важи същото: Консултирайте се предварително с местната строителна администрация! В зависимост отнормативната уредба, пространство на планираната сауна в дървена кабина може да се нуждаете от разрешително за строеж.

Преди да можете да изпробвате сауната директно, тя трябва да бъде свързана. Тъй като нагревателят на сауната е опасен, не трябва да го правите сами. Професионалното свързване на печката и осветлението на сауната трябва да се възложи на електротехник. Важно: Използвайте устойчив на топлина силиконов кабел вътре в сауната!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *