Оберфрези и ръчни фрези – цените от значение ли са

оберфрези цени

Оберфрези – ръчни фрези – цени

Тук може да намерите оберфрези и фрезери за тях. С оберфрезите може да фрезовате различни дървени материали. Може да правите канал в дърво, може да заоблате ръбове на греди и дъски. Изберете от различните видове фрези за оберфрезите или комплекти с тях. Оберфрезата или ръчната фреза както може да се срещне като наименование е машина с доста широко приложение както за любителски нужди така и за професионално изпълнение и функции незаменими с друга машини.Универсални оберфрези

Оберфрези – приложение

Приложението на оберфрезите е най-вече в дърводелството за декоративно оформяне на кантовете на дадена мебел или фрезоване на кантове, изработка на дърводелските сглобки, монтирането на обков и още много други дърводелски операции, обрязване на твърди кантове от гетинакс, подходяща за множество приложения при обработка на различен вид пластмаса, MDF и други материали.

Оберфрезите са мощни машини с мощност над 1000W, високооборотни с честота на въртене в средни граници 10 000 – 30 000мин-1, тези характеристики позволяват повишена гладкостта на фрезованата повърхност и обработването не само на дървесина, но и термочувствителни материали. Колкото честотата на въртене е по-висока, толкова фрезованата повърхност ще бъде по-гладка. Затова по време на работа машината трябва да се движи със скорост, така подбрана, че двигателят да не се претоварва.

Работният ход или максималната дълбочина на фрезоване е в граници 50-70мм.

Оберфрезите имат олекотена конструкция и ергономичен дизайн които позволява лесна употреба и максимално удобство дори и при продължителна работа.

Оберфреза – характеристики

Оберфреза хитачиЗа прецизна и добре свършена работа от съществена важност са техническите характеристики на машините, при работа с оберфреза т.е. при фрезоването определящ за крайния резултат е работният инструмент който използва машината или фрезера. Фрезерите се закрепват на оберфрезите посредством цанга, изпълняваща роля на потрон, която е за различен размер фрезери. Най-широко разпространен размер са фрезери с диаметър на опашката Ø8. Значително по-малко на брой модели, предимно с професионално предназначение и по-голяма мощност, ползват фрезери Ø12. Някои по-стари и маломощни модели работят с фрезери Ø6. Много от машините се продават с по две цанги.

Има голямо разнообразие от фрезери според нуждите и вида на дейност която трябва да се извърши. Фрезери за скосяване, заобляне, придаване на полукръгла форма на профила, както и различни множество декоративни профили.

Освен формата на фрезера важна част е и стоманата от която е изработен. Фрезерите изработени от твърдосплавни режещи пластини, увеличава дълготрайността им и позволяват обработване на твърди материали и имат многократно по-дълъг живот от фрезерите, чиито резци са от инструментална стомана.

Разнообразие от оберфрези – ръчни фрези – на стравнително ниски цени

В онлайн магазина можете да намерите в категория “Оберфрези” голямо разнообразие от ръчни фрези на сравнимо ниски цени и марки с доказано качество Raider, RTR, Einhell, Bosch, Skil, Metabo, DWT и др. както и разнообразие от единични и добре подбрани окомплектовки от фрезери.

Оберфрези – маркви и немаркови

Оберфрезата е един от ключовите електроинструменти във всяка професионална или любителска работилница. С оберфреза можете да фалцовате, скосявате, изрязвате прорези и канали, както и да правите ръбове и профили. Формата, дълбочината и диаметъра на издълбаване зависи изцяло от избраният фрезер. При професионалните оберфрези е логично изборът ви да се сведе до марките Sparky, Bosch, DeWalt и Makita. При хоби оберфрезите, най-търсени са Einhell и Black&Decker.

Защо да използвате оберфреза

Оберфрезата е един от онези инструменти, които само след една експлоатация могат да се превърнат в най-добрата ви покупка. Нещо повече – ако се нуждаете от помощ при обработка на дърво в домашни условия, то оберфрезата несъмнено ще се превърне във вашето нещо.Оберфрези Девалт

Защо, обаче все повече хора разчитат именно на този инструмент, а не на някой друг, който също може да им помогне при изглаждане на повърхности и т.н.? Истината е, че оберфрезата е нещо, което може да постигне онова типичното заобляне на ъглите, което е по вкуса на много хора.

Ако сте се заглеждали по нечия кухня и желаете да постигнете точно тази изящност, тази красота и приятни извивки, то името на вашия инструмент седи в настоящия текст. Няма да сгрешите ако направите избор да се доверите на оберфрезата.

Имайте предвид, че ако досега цената е била онова нещо, което ви е спирало по пътя към закупуването на инструмента. Ние ви предлагаме огромно разнообразие на този вид машини на изключително пикантни цени.