Съвети за по-добри рамки за картини

8854-LEAD

Рамка като професионалист с прости инструменти.

Слепи сплайни

Слепи сплайниДокато някой не открие чудотворно лепило за крайни зърна, скосяващите фуги ще се нуждаят от армировка. Ноктите работят, но удрянето им в деликатен материал на рамката може да бъде рисковано. Слепите сплайни предлагат невидима армировка без пирони. Изрежете слотовете на масата на рутера с помощта на направляваща дъска и 1/8 инча. фреза за слотове. Всяко парче се изрязва с лицето нагоре (маркирайте лицата като напомняне). Нахранете запаса отдясно за един разрез и отляво за втория разрез.

Нарежете шлиците от лента от твърда дървесина с 1 инч. включете фрезата и ориентирайте зърното перпендикулярно на фугата за здравина.Нарежете шлиците от лента от твърда дървесина с 1 инч. включете фрезата и ориентирайте зърното перпендикулярно на фугата за здравина.

Четириточкова скоба за рамкаЧетириточкова скоба за рамка

Тази направена в магазина скоба за рамка оказва еднакъв натиск върху всичките четири ъгъла на вашата рамка наведнъж, за бързо, безпроблемно сглобяване. Използвайте парченца хартиена кърпа под всяка фуга, за да поемете изцеденото лепило. Задайте въртящите се ъглови блокове, за да паснат на вашата рамка. Приложете достатъчно натиск на скобата, за да задържите рамката заедно, но все пак ви позволява да подравните парчетата за перфектно прилепване. И накрая, затегнете здраво.

Матиране и монтиране

Поставете отвора на рогозката с габарит1. Поставете отвора на рогозката с габарит. Можете лесно да направите своя собствена от дървен блок и някои 5/8-in. дюбел.

Позиционирайте произведението на изкуството в отвора на постелката4. Позиционирайте произведението на изкуството в отвора на постелката.
Прост дървен блок с някаква безкиселинна дъска за подложка, залепена отдолу, предпазва произведението от преместване, когато постелката се повдига и спуска за позициониране. Не се изкушавайте да използвате пръста си като задържане, киселини и масла от кожата ви  ще доведат до влошаване на произведението с течение на времето.