Телфери и лебедки

Телфери и лебедки – eлектрически телфер, eлектрическа лебедка, лебедка за повдигане, автолебедки за теглене – ниски цени

Принципа на работа и приложението на телферите и лебедките е доста широкоспектърно и сходно като работа.

Телферът е висящо електро-механично подемно-транспортно устройство, осигуряващо значителна скорост за повдигане на товара и преместването му, като неговата кука (прикачен механизъм) виси на метално въже или верига.

Приложение на телфери

Телферите увеличават значително производителността там, където постоянно се изисква многократно повдигане и преместване на товари.

Според техническите характеристики на машините, телферите могат да се класифицират – за любителски, домашни нужди до 250-500кг товар и дебелина на въжето 3-4мм и телфери за професионална употреба, прилагат се предимно в производствени помещения, складове, както и на открито с тегло на повдигане над 500-1000кг и дебелина на въжето 6-8мм.

Телфери – Класификация

Класифицирането на телферите според подвижността им: стационарни – без ходова количка и подвижни с еднорелсова или двурелсова количка, според работна височина: нормална или намалена и кратност на полиспастите: 2/1, 2/2, 4/1, 4/2 и т.н – при употреба на единичен полиспаст теглото се увеличава двукратно, съответно максималната височина на повдигане намалява на половин.

Всички телфери са обезопасени с механичен изключвател, който се задейства при повдигане от нахлузена в края на въжето (преди куката) шайба. Пусковият механизъм е свързан към кабел което позволява удобство при употреба.

Телфери – Приложение

Приложението на телферите не се препоръчва за превоз на хора, за транспортиране на разтопен и течен метал, и опасни товари; в атмосфера, съдържаща взривоопасни или лесно възпламеняващи се пари, газове, прах; в складове за взривни и лесно възпламеняващи се вещества; на взривоопасни и пожароопасни места.

Лебедка – Приложение

Лебедка е устройство за повдигане или преместване, теглене на товари чрез гъвкав елемент (въже, верига), навиващ се на барабан или преминаващ през верижно зъбчато колело.

Лебедка с Верига

Лебедките с верига са с опростен барабанен механизъм и устойчивост при употреба устройства подходящи за автосервизи – вадене на двигатели, за работната площадка повдигане на товари с товароподемност от 1 – 3т.

Лебедка с въже

Лебедките с въже са пригодени за улесняване при теглене, ръчни устройства с капацитет от 500кг до 4-6т. Приложението им е теглене на коли, бусове, лодки и т.н

Лебедка с гъвкав елемент

Лебедките с гъвкав елемент въже са с различни по размер въжета и освен за теглене могат да бъдат използвани и като пристягане на различен по големина и форма предмети.

Видеове лебедки

В категория лебедки важно място заемат и акумулаторните автолебедки – приложението им е теглене на автомобили, джипове, бусове и т.н. Принципа на работа е барабанен, където задвижването на устройството е от акумулатор.

Телфери и лебедки на ниски цени

Можете да разгледате в категорията „Телфери и лебедки“ –предлаганите от нас за любителска и професионална работа телфери и лебедки на познати марки с доказано качество – Raider, RTR, Einhell, Gadget, Tongrun и сравнимо ниски цени.